Pittige rode-linzensoep
Deze soep is gezond én makkelijk te maken. Als je genoeg maakt, heb je er meerdere dagen plezier van. En met wat naan- of Turksbrood én een frisse salade heb je een complete maaltijd.
Ingrediënten:
250 gr rode linzen
1 fijngesneden ui
2 teentjes knoflook
1 fijngesneden rode peper
1 l kippenbouillon
1 el citroensap
2 tl geraspte gemberwortel
1 tl garam masala (verkrijgbaar in de supermarkt of toko)
1 tl gemalen komijn
Bereiden:
Verhit 2 eetlepels olie en laat de ui, gember, knoflook en rode peper ca. 5 min. zachtjes bakken. Voeg
de linzen en bouillon toe, breng aan de kook en laat op een zacht vuur ca. 30 min. pruttelen. Voeg citroensap en zout toe wanneer de linzen klaar zijn.
Verwarm de rest van de olie op een zacht vuur. Voeg de kruiden toe. Roer de kruiden vlak voor het serveren door de soep en breng zo nodig op smaak met zout, peper en citroensap.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...