Pittig maar fris: stamppotje rucola, lente-ui en chorizo
Nu het weer wat kouder wordt, staat het stamppotseizoen weer voor de deur. Natuurlijk geniet ik altijd van boerenkool, andijviestamp of hutspot. Maar soms wil ik eens wat anders. Zoals dit pittige, maar tóch frisse stamppotje met rucola, lente-ui en chorizo. Heerlijk!
Ingrediënten:
Stampot- of kruidige aardappelen (500 gr of meer als je echt trek hebt)
Lenteui (bosje)
Rucola (300 gr)
Chorizo 2x
Olijfolie
Handjevol cherrytomaatjes (optioneel)
Bereidingswijze:
Zet de aardappelen op, snij de chorizo in plakjes en bak de chorizo lekker knapperig. Snij de lenteuitjes (en cherrytomaatjes) in stukjes.
Giet de aardappelen af, doe de rucola, de lenteui en de chorizo in de pan, een scheut olijfolie erdoorheen, op smaak brengen met zout en peper en stampen maar! Voor de liefhebbers kun je er ook nog wat cherrytomaatjes erdoorheen doen, voor een extra frisse noot.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...