Makkelijke quiche met spinazie en geitenkaas
- Geplaatst op
- Door Monique
- Geplaatst in Eenpansgerecht, Hoofdgerecht, Ovengerecht
- 0
Bij koud en nat weer horen instant feel good-gerechten zoals een heerlijke quiche met spinazie en geitenkaas!
Ingrediënten
4-6 plakjes bladerdeeg
4-6 eieren
kookroom 125 ml
peper & zout
300 gr spinazie
geitenkaas (hoeveelheid mag je zelf bepalen:-)
1 á 2 teentjes knoflook
3-4 uien (geel of rood)
Bereiding
Pak een goede maat quicheschaal 28 cm bijvoorbeeld van Emile Henry. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien totdat ze zacht genoeg zijn om in de quicheschaal te draperen. Klop de eieren met peper en zout los, doe er de kookroom bij en zet het mengsel apart. Bak nu de spinazie met de knoflook en de uien. Doe het vuur uit zodra de spinazie geslonken is. Doe de spinazie in de quicheschaal en verdeel alles goed, schenk het eimengsel hierop en verdeel de geitenkaas hier royaal op. 25 á 30 minuten in de oven op 200 graden en genieten maar!
Lekker met een frisse salade met appel en witlof.
TIP: maak de salade aan met een goede vijgen-dadelazijn.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...