Avocado-,kip-,mangosalade met limoen- basilicumdressing
Lekkere frisse salade zonder al te veel poespas!
Ingediënten:
- 1 avocado eetrijp
- 1 mango eetrijp
- 300 gr rucola of eikenbladsla
- 2 kipfilets of kippedijtjes
- komijn
- cacao
- 1 limoen
- basilicum (bosje) of munt
- olijfolie
Bereidingswijze:
Snij de avocade en mango in blokjes en doe alles in een saladeschaal met de rucola (of eikenbladsla). Wrijf de kip in met de komijn en de cacao totdat de kip helemaal bedekt is. Bak de kip met wat olie max. 10 min op middelmatig vuur. Snij wat basilicum (of munt) en pers de limoen uit.Doe er een frisse olijfolie door.Tot slot voeg je nog wat peper en zout bij. Doe de dressing bij de salade en hussel alles door elkaar. Snij de kip in plakjes van 1 cm en leg de kip op de salade. Mocht je de dressing niet zuur genoeg vinden, serveer dan wat partjes limoen bij de kip. Eet smakelijk!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...